Popcorn helyett – ropogós csicseriborsó

Van ez a ropogós pörkölt kukorica, amit többféle ízesítésben lehet kapni és amit én általában csak akkor tudok abbahagyni, ha elfogyott. Valami hasonló ropogtatnivaló után kutattam, csak csináld-magad verzióban, amikor rátaláltam a kedvenc ázsiai gasztroblogomon a ropogós csicseriborsóra. G. mérsékelt lelkesedéssel fogadta, (“Ropog.”), de végülis ő a kukoricás változatnál is megáll 3 szem után és hummuszt sem szereti. De nekem nagyon bejött.

Filmnézéshez, asztalra ropi helyett, ha még nincs kész a vacsora vagy egyszerűen csak azért mert finom.

 

Hozzávalók:

1 doboz 400g-os csicseriborsókonzerv

olívaolaj

fűszerkeverék tetszés szerint

A csicseriborsót leszűrtem, majd hagytam lecsepegni. Egy tepsibe egy réteg papírtörlőt fektettem, erre ráborítottam a lecsepegett csicseriborsót, erre ismét egy réteg papírtörlő került és óvatosan felitattam vele borsó maradék nedvességét. Eltávolítottam a papírtörlőt, kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal óvatosan bedörzsöltem borsószemeket, és 35-40 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe toltam. A vége felé azért érdemes rápillantani, nehogy megégjen, vagy ha nem egyenletesen pirulna, akkor keverjük is át.

Amikor ropogósra és pirosra sültek a borsószemek, kivettem a sütőből, megszórtam sóval és kevés barbecue fűszerkeverékkel, de ehelyett tetszés szerint választhatunk bármit.

 


A hozzászólás ingyenes :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: