G. mentás-gyömbéres limonádéja

Limonádé addikt vagyok. Ha beülünk nyáron (meg télen) valahová, limonádét biztos, hogy rendelek, bármi történjen is. Egyszer még egy németországi látogatás alkalmával is bepróbálkoztam vele, habár határozott véleményem, hogy a német konyhától nem lehet túl sokat várni, és akkor még visszafogott voltam. Ezen tegyük is túl magunkat, lényeg, hogy megkérdeztem a pincérnőt, hogy ismerik-e a limonádét, mert ha igen, akkor azt kérnék. Válasz: persze, van Cola, Fanta, Sprite, melyiket kérem? Ühüm. Felmerült bennem, hogy a nyelvtudásommal lehetnek komoly problémák, de rákerestem A Zinterneten és igenis voltak „igazi” limonádéreceptek németül, víz-cukor-citrom alapösszetevőkkel. Mindegy, végülis egy irodavárosba települt alibi-étterem volt a szóban forgó.

G.-nek viszont mára olyan magas szintre sikerült fejlesztenie ezt a nem túl bonyolult receptet, hogy egész rajongótábora lett a család/barátok körében. Öröm, boldogság.

 

.

2 literhez:

3 dl cukorszirup

2 citrom

2 lime

1,5 l szénsavas ásványvíz

jég

3 cm hosszúságú gyömbér

menta tetszés szerint

 

Interjú kivonata az elkészítés menetéről:

Először cukorszirupot főzött: fél liter vízhez 25 dkg cukrot kevert és mérsékelt hőfokon 5 percig gyöngyöztette. Ebből kb. 7dl cukorszirup lesz, ami hűtőben 1 hónapig eltartható.

A citromot és a lime-ot cikkekre vágta, kicsit kinyomkodta a levét, és egy kancsóba dobálta őket, csak úgy lazán. Belereszelte a gyömbért, mozsárban pici cukorral pépesített néhány mentalevelet és ezt is a kancsóba dobta, ráöntötte a cukorszirupot, majd a vizet, megkeverte, rakott bele annyi jeget, hogy megteljen a kancsó, és a végén még mentalevelekkel díszítette is. Annyira ügyes. 🙂 Le vagyok nyűgözve.

Reklámok

One response to “G. mentás-gyömbéres limonádéja

  • G.

    Az interjú pontosan így hangzott 🙂 Annyit még hozzátennék, hogy a kancsó egyszeri kiűrírése után érdemes lehet újra, kicsit még facsarni a dolgokon, pótolni egy kis cukorszirupot és kb félig újra felönteni szénsavas vízzel (tovább ne töltsd mert nem lesz íze).

    G.

A hozzászólás ingyenes :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: