I will have the Penne all’ Arrabbiata

A címhez magyarázatul. Nálunk egy péntek este majdnem fulladásos halált okozott a nyolcadik megtekintés. Eddie Izzard. Leborulok.

Naszóval Penne all’Arrabbiata. Nem egy újdonság. Paradicsom, fokhagyma, chili meg tészta, mondhatnánk, hogy nincs mit beszélni róla. Olaszországban ezt is kifogástalanul készítik. Nem csoda. Ahol olyan édes a paradicsom, mintha cukorsziruppal locsolták volna, ott bármi megtörténhet. Még egy szimpla paradicsomos tészta is lehet olyan, hogy egy olasz útról való hazaérkezést követően hetekkel később is sóvárog az ember, és ostorozza magát, hogy reptéri bőrönddobálást és paradicsomosfoltos ruhákat vizionálva nem szerzett be mindegyik fellelhető fajtából legalább 1-1 kilót.

Én kicsit máshogy készítem, mint eredetileg kellene. Nem nagy a különbség, de ez pont elég, hogy galád módon még jobban szeressem, mint az eredetit. A titok a jófajta baconszalonna (naná).

 

 

3-4 személy részére:

40 dkg Penne tészta

60-70 dkg érett, puhább paradicsom

30 dkg baconszalonna

4 gerezd fokhagyma

1 egész chilipaprika

parmezán

olívaolaj

bazsalikom

  1. Először mossuk meg a paradicsomot és kés hegyével irdaljuk be néhány helyen a héjukat, tegyük egy tálba, majd öntsük le forrásban lévő vízzel. Fél perc után a héj kezd elválni, és könnyen eltávolítható. A hámozást megúsztuk. Ha már úgyis a paradicsommal foglalkozunk, akár fel is darabolhatjuk. Csak éppen ahogy sikerül, ne vesződjünk vele sokat.
  2. Közben tegyünk fel főni egy edényben vizet némi sóval a tésztának.
  3. Öntsünk egy serpenyőbe két evőkanálnyi olívaolajat, és hevítsük addig, amíg nem kezd enyhén vibrálni a teteje. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony csíkokra a fokhagymát, majd dobjuk bele a forró olajba. Egészen rövid ideig kell pirítani, csak amíg felcsap az illata. Aztán szedjük is ki, nehogy megégjen, később még szükség lesz rá.
  4. A baconszalonna bőrét vágjuk le, majd a szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk nagy lángon, amíg kívül enyhén ropogós, de belül még puha lesz. Ehhez fontos, hogy forró legyen a serpenyő és az olaj, máskülönben a szalonna főni fog és nem pirulni.
  5. Ha a szalonna megpirult, jöhet rá a feldarabolt paradicsom, a megpirított fokhagyma és a chili. Kapcsoljunk közepes lángra és főzzük addig, amíg a szósz kellemesen sűrű és szinte teljesen homogén állagú nem lesz. Lehet ízesíteni pici sóval, borssal ha szükséges, de általában nem szükséges. A végén adjunk hozzá szárított bazsalikomot.
  6. Öntsük rá a paradicsomos szószt kifőzött tésztára és forgassuk össze, és szórjunk a tetejére parmezánt.
  7. „Paradicsom, tészta, sajt, penne all’ arrabbiata KÉSZ.”

5 responses to “I will have the Penne all’ Arrabbiata

A hozzászólás ingyenes :)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: